Glögi taatelikakku
2dl Glögijuomaa
1ps Kuivattuja taateleita (250g)
2 ½ dl Fariinisokeria
200g Margariinia
3 Kananmunaa
100g Tummaa suklaata
1ps Hasselpähkinärouhetta (80g)
4dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Piparkakkkumaustetta
Voiteluun margariinia ja korppujauhoja.
Mittaa glögi, taatelit ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5min, tai kunnes soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon margariini. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja valuta taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasossa noin tunnin verran. Kokeile cocktailtikulla kakun kypsyys. (oma kakkuni valmistui irtopohjavuoassa noin 45minuutissa)
Pinnalle laitoin tomusokeria ja pähkinärouhetta.
Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta tästä .