maanantaina, joulukuuta 19

Glögi- taatelikakku


Glögi taatelikakku

2dl  Glögijuomaa
1ps  Kuivattuja taateleita (250g)
2 ½ dl  Fariinisokeria
200g  Margariinia
3  Kananmunaa
100g  Tummaa suklaata
1ps  Hasselpähkinärouhetta (80g)
4dl  Vehnäjauhoja
2tl  Leivinjauhetta
2tl  Piparkakkkumaustetta

Voiteluun margariinia ja korppujauhoja.

Mittaa glögi, taatelit ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5min, tai kunnes soseutuvat. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon margariini. Anna seoksen jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja valuta taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasossa noin tunnin verran. Kokeile cocktailtikulla kakun kypsyys. (oma kakkuni valmistui irtopohjavuoassa noin 45minuutissa) 
Pinnalle laitoin tomusokeria ja pähkinärouhetta. 
Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta tästä .