lauantaina, maaliskuuta 30



Meidän pääsiäisruoka: 

 Appelsiinibroileri uunissa

1 rs (n. 1 kg)broilerin rintaleikkeitä
4valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tltimjamia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3appelsiinia
1Knorr kana- tai kasvisfondia
200 gvihreitä viinirypäleitä
1 dloliiveja
Pinnalle
1 ruukkurucolaa

Nosta broilerit uunivuokaan. Mausta valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Kuori kaksi appelsiinia terävällä veitsellä ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota lohkoista ja kalvoista irtoava hedelmämehu talteen. Purista yhdestä appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun (noin 2 dl) kanafondi. Kaada neste vuokaan.

Kypsennä broilereita 200 asteessa runsaat 30 minuuttia. Lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

Ota vuoka uunista, kun broileri on kypsää. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran ja salaatin kanssa.
Voit käyttää ruokaan kalamataoliivien sijaan valkosipulitäytteisiä oliiveja.


Meillä lisukkeena salaattia, leipää ja tzatzikia, nam!
Ainiin, ja resepti on Pirkka.fi:stä

Ei kommentteja: